Web Analytics Made Easy - Statcounter

موافقت ملک سلمان پادشاه سعودی با اعزام نیروهای نظامی آمریکا به عربستان، واکنش شدید وزارت خارجه ترکیه به اظهارات دبیرکل اتحادیه عرب، تصمیمات نشست وزیران خارجه عربی درباره حمله ترکیه به شمال سوریه و درخواست پوتین از ایران، عربستان و امارات از جمله مهم ترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در 24 ساعت گذشته بوده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این میان، باید به اولین واکنش عربستان نسبت به نفتکش حادثه دیده ایرانی نیز اشاره کرد.

به گزارش تابناک، سخنگوی اداره مرزبانی سعودی روز شنبه در اولین واکنش به حادثه برای نفتکش ایرانی در دریای سرخ و در نزدیکی ساحل «جده» مدعی شدکه مرزبانی سعودی قصد کمک‌رسانی داشته اما نفتکش ایرانی جی پی اس خود را خاموش کرده و تماس‌ها را بی پاسخ گذاشته است.

به گزارش خبرگزاری رسمی عربستان سعودی (واس)، در بیانیه صادر شده آمده است که در ساعت ۱۱:۴۷ دقیقه روز جمعه (به وقت محلی) ایمیلی از ایستگاه ساحلی جده دریافت شد که حاوی پیام ناخدای نفتکش (سابیتی) که پرچم ایران را حمل می‌کرد بود.

به ادعای مرزبانی سعودی، در پیام ناخدای نفتکش آمده بود که دماغه نفتکش دچار شکستگی شده و مواد نفتی در حال نشت کردن به داخل دریاست.

این بیانیه افزود: «هنگامی که در حال تحلیل اطلاعات از سوی مراکز هماهنگی جهت امدادرسانی بودیم، مشخص شد که نفتکش به مسیر خود ادامه داده و از مسافت ۶۷ مایل دریایی ساحل جده دور شده است و همچنین جی پی اس خود را نیز خاموش کرده و به تماس‌ها پاسخگو نیست.»

مرزبانی دولت سعودی در ادامه مدعی شد: در ساعت ۱۵:۵۰ دقیقه، بار دیگر مکان نفتکش به روزرسانی و مشخص شد که در مسافت ۷۹ مایل دریایی در جنوب غرب ساحل جده و در ۶۴ مایل دریایی نزدیک‌ترین ساحل قرار دارد و با سرعت ۹.۷ گره دریایی در درجه ۱۵۲ در حال حرکت است.

بامداد روز جمعه، بدنه یک فروند نفت‌کش ایرانی (سابیتی) متعلق به شرکت ملی نفت‌کش در ۶۰ مایلی بندر جده عربستان سعودی دچار انفجار شد. این نفت‌کش پس از مدتی به شرایط پایدار رسید و مسیر خود را به سوی خلیج فارس در پیش گرفت.

موافقت ملک سلمان پادشاه سعودی با اعزام نیروهای نظامی آمریکا به عربستان

خبرگزاری رسمی عربستان سعودی روز شنبه گزارش داد که پادشاه و ولیعهد این کشور با اعزام و استقرار نیروها و تجهیزات نظامی بیشتر آمریکا در این کشور موافقت کرده اند.

این موافقت در پی حمله پهپادی ماه گذشته یمن به تأسیسات نفتی عربستان اعلام شد.

گفتنی است که در پی این توافق، ایالات متحده حدود سه هزار نیروی نظامی به عربستان گسیل خواهد کرد.

این در حالی است که «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا اعلام کرد دولت عربستان موافقت کرده است هزینه این اعزام نیرو و تجهیزات را بپردازد.

اما در مقابل، خبرگزاری رسمی عربستان اعزام نیرو و تجهیزات از سوی آمریکا را تنها در چارچوب «روابط تاریخی و مشارکت قوام یافته» میان دو کشور عنوان کرد!

واکنش شدید وزارت خارجه ترکیه به اظهارات دبیرکل اتحادیه عرب

وزرات امور خارجه ترکیه روز شنبه اظهارات «احمد ابوالغیط» دبیرکل اتحادیه عرب علیه عملیات نظامی ارتش ترکیه در مناطق شمال شرقی سوریه را مصداق «خیانت» و «همکاری با تروریست‌ها» خواند.

وزارت امور خارجه ترکیه ساعتی پس از پایان نشست فوق‌العاده وزرای امور خارجه کشورهای عضو اتحادیه عرب که طی آن اظهاراتی از سوی دبیرکل این اتحادیه و سایر حاضران در نشست (در قالب بیانیه پایانی) علیه عملیات نظامی ترکیه در شمال شرقی سوریه مطرح شد، اعلام کرد: «اتهام‌زنی دبیرکل اتحادیه عرب علیه ترکیه، مصداق خیانت و همچنین مشارکت در جرایم گروه‌های تروریستی است.»

دبیرکل اتحادیه عرب در نشست امروز وزرای خارجه کشورهای عضو این اتحادیه، عملیات نظامی ترکیه در شمال شرقی سوریه را «تجاوز به خاک یک کشور عربی و نقض حاکمیت این کشور» خواند و از اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد خواست که اقدامات لازم را برای پایان بخشیدن به این حمله و خروج فوری نیروهای ترکیه از خاک سوریه صورت دهند.

وزرای خارجه کشورهای عضو اتحادیه عرب، در بیانیه پایانی نشست روز شنبه خود نیز خواهن عقب‌نشینی فوری و بی قید و شرط ارتش ترکیه از خاک سوریه شدند و عملیات ترکیه در شمال شرقی سوریه را «تجاوزگری» خواندند.

در بخشی از این بیانیه آمده است: «اتحادیه عرب تجاوزگری ترکیه علیه خاک سوریه را محکوم می کند زیرا نقض آشکار اصول منشور سازمان ملل و قطعنامه‌های شورای امنیت بویژه قطعنامه 2254 است که خواهان حفظ وحدت و استقلال سوریه است. اتحادیه عرب این تجاوزگری را همچنین تهدید مستقیم امنیت قومی عربی و امنیت و صلح بین‌المللی می داند.»

تصمیمات نشست وزیران خارجه عربی درباره حمله ترکیه به شمال سوریه

وزیران خارجه اتحادیه عرب در نشست ویژه خود درباره حمله نظامی ترکیه به شمال شرق سوریه با صدور بیانیه ای خواهان توقف حمله ترکیه شد و آنکارا را مسئول تبعات این تجاوز شامل گسترش تروریسم و بازگشت گروههای تروریستی دانست.

در این بیانیه ضمن محکومیت حمله ترکیه به شمال سوریه از این کشور خواسته شده که هرچه سریع‌تر نیروهای خود را از سوریه خارج کرده و این عملیات را متوقف کند.

وزیران خارجه اتحادیه عرب از شورای امنیت خواستند که تدابیر لازم را برای توقف حملات به ترکیه به کار گیرد.

در این نشست احمد ابوالغیط دبیر کل اتحادیه عرب مامور ابلاغ مضمون بیانیه و تصمیم اعراب به شورای امنیت با هماهنگی با عضو عربی در شورای امنیت یعنی کویت شد.

وزیران خارجه عربی بر وحدت اراضی سوریه تاکید و اعلام کردند که خروج نیروهای خارجی اجازه بازگشت سوریه را به جامعه عربی می دهد.

در این نشست اتخاذ اقدامات سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و گردشگری ضد ترکیه مورد بررسی قرار گرفت.

اتحادیه عرب در این بیانیه با محکوم کردن تجاوز ترکیه به خاک سوریه، این اقدام را در تناقض آشکار با منشور سازمان ملل و قطعنامه ۲۲۵۴ شورای امنیت و تهدیدی مستقیم علیه امنیت جهان عرب و صلح جهانی دانستند.

این بیانیه هر تلاش و اقدام سوریه برای مقابله با تجاوز ترکیه را، حق مسلم این کشور در دفاع مشروع از خود بر اساس اصل ۵۱ منشور ملل متحد خواند.

در ادامه این بیانیه وزیران خارجه اتحادیه عرب بر پایان فوری تجاوز ترکیه و عقب نشینی بدون شرط نیروهای نظامی این کشور از خاک سوریه تاکید کردند.

در بیانیه پایانی این نشست همچنین هشدار داده شده است در صورت عدم توقف فوری عملیات ترکیه، اجرای برخی اقدامات تنبیهی علیه آنکارا مد نظر قرار خواهد گرفت.

این بیانیه بر بررسی اتخاذ اقداماتی فوری برای مقابله با تجاوزگری ترکیه از جمله کاهش روابط دیپلماتیک و توقف همکاری نظامی و بازنگری در سطح روابط اقتصادی و فرهنگی و گردشگری با ترکیه تاکید کرد.

قطر و سومالی با بیانیه صادر شده نشست وزیران خارجه اتحادیه عرب مخالفت کردند.

درخواست پوتین از ایران، عربستان و امارات

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه تاکید کرد: سوریه باید از هرگونه حضور نظامی خارجی پاکسازی شود و این حکم شامل تمامی کشورها است.

این اظهارات در حالی اعلام شده که ترکیه از هفته گذشته عملیات خود را در شمال شرق سوریه و مناطق تحت کنترل کردها در این کشور آغاز کرده است.

رئیس‌جمهوری روسیه اظهار کرد، تمام نیروهای خارجی غیرقانونی در سوریه باید خاک این کشور را ترک کنند و روسیه نیز در صورتیکه رهبری جدید کشور تصمیم بگیرد که نیازی به حضور روسیه در خاک سوریه نیست همین کار را خواهد کرد.

پوتین گفت: خارج شدن نیروهای خارجی از خاک سوریه شامل حال همه کشورها می‌شود و اگر رهبری قانونی مشروع سوریه در آینده بگوید که نیازی به حضور نیروی هوایی روسیه در منطقه نیست این نیروها از منطقه خارج می‌شوند.

پوتین اظهار کرد: حملات به نفتکش‌ها و زیرساخت‌های نفتی در خلیج فارس هرگز منجر به شکست همکاری روسیه و کشورهای عربی از جمله در چارچوب توافقنامه اوپک نخواهد شد.

ولادیمیر پوتین همچنین از عربستان و امارات خواست با همسایه خود، ایران به منظور حل مشکلات پیچیده بین آنها وارد مذاکرات مستقیم شوند.

رئیس‌جمهوری روسیه در گفت‌وگو با بخش عربی راشا تودی،‌ اسکای نیوز و شبکه العربیه عربستان در آستانه سفرش به ابوظبی و ریاض گفت: مذاکره بین طرفین برای درک جرئیات امور و مشکلات فیمابین ضروری است.

وی تاکید کرد: طرفین مرتبط با این بحران تنها می‌توانند اختلافات را حل کنند.

پوتین افزود، روسیه روابط خوبی با ایران و "دوستان عرب" دارد و تلاش خود را برای ایجاد شرایط لازم برای اتفاقی مثبت در این راستا صورت خواهد داد.

پوتین نقش عربستان را به عنوان بازیگر بین‌المللی در سطح سیاسی و اقتصادی و نیز نقش مهم امارات در حل بحران‌های منطقه را ستود.

وی حملات به تاسیسات آرامکو را صرف نظر از اینکه چه کسی پشت آن بود،‌ محکوم کرد.

رئیس‌جمهوری روسیه تاکید کرد، سفرش به عربستان و امارات در سایه تحولات منطقه بسیار حائز اهمیت است.

منبع: تابناک

کلیدواژه: چنار محمودی ایدز کامبوج مجید تخت روانچی عباس ایروانی سحر تبر تحولات خاورمیانه تحولات سوریه تحولات عراق تحولات یمن ایران و آمریکا برجام ترکیه عربستان چنار محمودی ایدز کامبوج مجید تخت روانچی عباس ایروانی سحر تبر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۴۱۴۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موشک‌های ایرانی کشورهای عربی را بر سر عقل آورد؟ / اخراج محترمانه ارتش امریکا از خاک امارات +فیلم و تصاویر

جای شکی نیست که حمایت گسترده ای که امریکا و چندین کشور دیگر برای دفاع از اسرائیل در برابر حمله ایران انجام دادند برای ابوظبی تکرار نخواهد شد.

سرویس دفاع و امنیت مشرق _ وبسایت وال استریت ژورنال به تازگی در مقاله ای جنجالی مدعی شد ارتش امریکا در حال انتقال کلیه هواگردها و تجهیزات نظامی خود از پایگاه هوایی الظفره به خاک قطر است.

به گزارش این منبع، پنتاگون جنگنده‌ها، پهپادهای رزمی و سایر هواپیماهای نظامی در امارات را به قطر منتقل می‌کند.

امارات متحده عربی در ماه فوریه به آمریکا اطلاع داد که دیگر به جنگنده‌ها و پهپادهای آمریکایی مستقر در پایگاه هوایی الظفره در شهر ابوظبی اجازه حمله به یمن و عراق را نخواهد داد، مگر اینکه پیش از اجرای حملات مقامات اماراتی از جزئیات آن خبردار شوند.


مقامات آمریکایی گفته‌اند که این امر باعث شده تا هواپیماها را جهت اجرای عملیات به پایگاه هوایی العدید در قطر بفرستند.

با افزایش تنش‌های منطقه‌ای، امارات به شدت نگران است به طور علنی مشخص شود که این کشور به عملیات نظامی آمریکا در منطقه کمک می‌کند و درنتیجه ممکن است امارات توسط نیروهای نیابتی ایران در منطقه مورد هدف قرار گیرد، امارات متحده عربی وضع محدودیت‌ها برای عملیات‌های هوایی آمریکا از خاک خودش را "محدودیت‌های محافظت از خود" خوانده است.

مقامات آمریکایی گفته‌اند علاوه بر انتقال دارایی‌های عملیاتی به قطر، آمریکا در حال بررسی اجرای حملات هوایی از جیبوتی آفریقا علیه یمن است.

اما دلیل اصلی تغییر موضع ناگهانی ابوظبی چیست؟

شیخ نشینان امارات از سالهای گذشته و تجربه تلخ جنگ یمن همواره از احتمال آغاز حملات دوربرد به خاک اصلی و تاسیسات حیاتی خود وحشت داشتند؛ رهبران ۶ شیخ نشین دیگر همواره محمد بن زاید حاکم ابوظبی را نصیحت می کردند که از جاه طلبی منطقه ای و خطرات بزرگی که این موضوع برای کشور متحد امارات خواهد داشت اجتناب کند؛ حمله موشکی و پهپادی بزرگی که در ابتدای سال ۲۰۲۲ از خاک یمن علیه شهر ابوظبی انجام شد زنگ خطر را برای این کشور به صدا درآورد.

در ماه ژانویه ۲۰۲۲ انصارالله یمن در پاسخ به دخالت های بیجای ارتش امارات و مزدوران تحت امرش در حمله به مناطق تحت کنترل دولت صنعا در استان شبوه و مارب، چند موج حمله پهپادی و موشکی بزرگ علیه ابوظبی انجام داد.

آتش سوزی در پالایشگاه ابوظبی پس از حمله انصارالله


پالایشگاه اصلی شهر، ترمینال جدید فرودگاه ابوظبی و پایگاه هوایی الظفره که به شکل مشترک توسط امریکا و امارات استفاده می شود اهداف اصلی این عملیات بودند.


مقابله پدافند هوایی امارات با موشک های یمنی


در آن هنگام انصارالله یمن تهدید کرده بود در صورت ادامه دخالت و تجاوزات ابوظبی در خاک یمن، شهر دبی را نیز هدف قرار خواهد داد، این موضوع منجر به سرعت گیری روند آتش بس در یمن و پایان عملیات نظامی امارات تا دو سال آینده شد.


اما اجرای عملیات بزرگ "وعده صادق" توسط ایران علیه اسرائیل و ابعاد گسترده روانی و تبلیغاتی این حمله اثرات فوری بر روند همکاری نظامی میان امارات و ایالات متحده امریکا گذاشته است؛ شلیک انبوه موشک و پهپاد از خاک ایران علیه سرزمین های اشغالی و ناتوانی سیستم پدافند هوایی مشترک امریکا و اسرائیل در دفع این حمله مطمئنا سران ابوظبی را به فکر فرو برده است که اگر روزی امریکا از خاک این کشور علیه منافع ایران اقدام کند و تهران قصد تلافی داشته باشد آنها با چه عواقبی روبرو خواهند شد؟

اصابت پیاپی موشک های ایرانی به پایگاه رامون در صحرای نقب


جای شکی نیست که حمایت گسترده ای که امریکا و چندین کشور دیگر برای دفاع از اسرائیل در برابر حمله ایران انجام دادند برای ابوظبی تکرار نخواهد شد؛ همچنین امارات بر خلاف اسرائیل که فاصله بیش از هزار کیلومتری با ایران دارد در مسافت های کمتر از ۲۰۰ کیلومتر نیز در دسترس خواهد بود و حجم آتشی که ممکن است در عملیات تلافی جویانه ایران بر سر تاسیسات نظامی و اقتصادی آنها ببارد بسیار بیشتر از ظرفیت پدافند هوایی این کشور است و آنها با سطحی از خسارات روبرو خواهند شد که جبران آن در کوتاه مدت ناممکن و در میان مدت نیز بسیار دشوار خواهد بود.

موشک بالستیک عماد

اما مسئله اخراج قوای امریکایی از خاک امارات می تواند سناریو دومینو واری نیز به دنبال داشته باشد؛ امارات به نسبت سایر کشورهای حاشیه خلیج فارس نظیر قطر، بحرین یا کویت مساحت بیشتر و توان نظامی و پدافندی بیشتری دارد، اگر شیخ نشینان اماراتی به این نتیجه رسیده اند که توان دفع حملات تلافی جویانه ایران در صورت استفاده امریکا از خاکشان برای حمله را ندارند این موضوع با نرخ بیشتری برای کشورهای نامبرده نیز صدق می کند.

دیگر خبرها

  • موشک‌های ایرانی کشورهای عربی را بر سر عقل آورد؟ / اخراج محترمانه ارتش امریکا از خاک امارات +فیلم و تصاویر
  • دیدار دبیرکل سازمان جوانان حقوق بشر با سفیر ایران در سوریه
  • سودان: چاد از طریق امارات به واکنش سریع کمک می‌کند
  • آخرین تحولات اوکراین| درخواست کی‌یف از اروپا برای اعزام نیرو
  • دیدار وزرای خارجه ایران و عربستان در گامبیا
  • وزرای خارجه ایران و عربستان دیدار کردند
  • واکنش وزیر دفاع انگلیس به تحریمش از سوی ایران/ مخالفت امارات با استفاده آمریکا از پایگاه های نظامی در این کشور/ حمله موشکی به پایگاه نظامیان آمریکایی در شرق سوریه/ رایزنی محرمانه دولت بایدن و عربستان درباره یک توافق
  • توصیه تاریخی پادشاه عربستان به صدام حسین درباره جنگ با ایرانی‌ها (فیلم)
  • (ویدئو) توصیه تاریخی پادشاه عربستان به صدام حسین درباره جنگ با ایرانی‌ها
  • اولین واکنش دولت به اعلام پذیرش دانشجویان و اساتید تعلیقی و اخراجی آمریکا توسط دانشگاه های ایران