Web Analytics Made Easy - Statcounter

طرح آمریکا، امارات و عربستان برای انحلال «حشد شعبی»، انتقاد مصر از حضور نظامی ترکیه در برخی کشورها، اطلاعیه وزارت خارجه درباره ستاد پیگیری ترور شهید سلیمانی و راه اندازی ۱۴ حمله هوایی ائتلاف سعودی به مناطق مختلف یمن از جمله مهم ترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به دعای پادشاه و ولی عهد سعودی برای شفای عاجل ترامپ نیز اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش تابناک، «سلمان بن عبدالعزیز» پادشاه عربستان و «محمد بن سلمان» ولی عهد این کشور با ارسال دو پیام جداگانه به «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا که به بیماری کرونا مبتلاست، برای وی دعا و طلب عافیت کردند.

ملک سلمان در پیام خود به ترامپ نوشت: خبر ابتلای شما و همسرتان به کرونا را دریافت کردیم و بهترین آرزوها را برای سلامتی و عافیت و شفای عاجل شما و همسرتان داریم و دعا می‌کنیم که هیچ گونه آسیبی نبینید.

محمد بن سلمان ولی عهد سعودی نیز در پیامی مشابه، برای ترامپ آرزوی سلامتی و شفای عاجل کرد.

دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا پنجشنبه شب به وقت واشنگتن اعلام کرد که وی و همسرش به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند.

رئیس جمهور آمریکا و همسرش ملانیا روز جمعه برای ادامه درمان و انجام آزمایشات پزشکی بیمارستان نظامی «وولتر رید» در نزدیکی واشنگتن منتقل شدند.

طرح آمریکا، امارات و عربستان برای انحلال «حشد شعبی»

«محمد الساعدی» کارشناس مسائل سیاسی عراق تاکید کرد که آمریکا سعی دارد تا با متهم کردن حشد شعبی به انجام عملیات های موشکی (هفته های اخیر) در مناطق مختلف کشور فعالیت این نیروها را با مشکل مواجه سازد.

به گفته الساعدی حشد شعبی نیز در مقابل تاکنون موفق شده تا تمامی نقشه های شوم آمریکا را از سال ۲۰۱۴ شکست داده و بسیاری از مناطق تحت سیطره داعش در خاک عراق را باز پسگیرد.

وی افزود: فعالیت های حشد شعبی به هیچ وجه به نفع آمریکا یا هم پیمانان آن مانند «امارات»  و «عربستان سعودی»  نیست. طبق ادعای این تحلیلگر، ‌ مسئولان اقلیم کردستان عراق به دنبال ابقای نیروهای ارتش تروریستی آمریکا در عراق هستند و در مسیر تضعیف حشد شعبی گام برمی دارند.

این کارشناس در ادامه اظهارات اش گفت: نسبت دادن بمباران اطراف فرودگاه اربیل به نیروهای مردمی هم در راستای همین سیاست شوم و راه اندازی جنگ داخلی دنبال می شود.

انتقاد مصر از حضور نظامی ترکیه در برخی کشورها

وزیر امور خارجه مصر در سخنانی از حضور نظامی ترکیه در برخی کشورهای عربی انتقاد کرد و آن را غیر قانونی خواند.

به گزارش اسکای نیوز عربی، سامح شکری در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با همتای مجارستانی خود تأکید کرد که قاهره هیچ نقطه‌ای از مناطق آبی خود را از دست نخواهد داد؛ چه این نقطه منطقه‌ای باشد و چه یک منطقه اقتصادی انحصاری.

وی درباره اظهارات مقامات ترکیه پیرامون توافق ترسیم مرزها میان مصر و یونان تأکید کرد: توافقات مصر طبق قوانین بین‌المللی و قانون دریا امضا می‌شود نه برای جلب رضایت طرف دیگر.

شکری در ادامه گفت: زمانی که مصر در روابط بین‌المللی ورود می‌کند، این اقدام با این قوانین در ارتباط است نه تلاش برای تصرف یا بی ثبات کردن و یا اقدام یک جانبه غیر قانونی و نامشروع.

وی افزود: چرا ترکیه با آغوش باز گروه‌های تروریستی را می‌پذیرد که درصدد بی‌ثبات کردن مصر و کشورهای منطقه هستند و بدون هیچگونه مبنای قانونی در کشورهای عربی مداخله نظامی می‌کند.

وزیر خارجه مصر در بخش دیگری از اظهاراتش از امضای دو توافقنامه در زمینه‌های انرزی و دیپلماتیک میان کشورش و مجارستان خبر داد.

اطلاعیه وزارت خارجه درباره ستاد پیگیری ترور سپهبد شهید سلیمانی

روابط عمومی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران جمعه با انتشار اطلاعیه ای از ادعاهای برخی رسانه ها در مورد عملکرد ستاد پیگیری ترور سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی در این وزارتخانه ابراز تاسف کرد.

در این بیانیه آمده است: وزارت امور خارجه در مقابل نقدهای غیرمنصفانه و جهت‌دار سیاسی، همانند همیشه با هدف رعایت مصالح کشور، مشی حداکثر مماشات را در پیش‌گرفته و  قصد ورود به جزییات اقدامات گسترده و چندلایه انجام‌شده و در دست پیگیری را که مراجع ذیربط به خوبی از آن‌ها آگاهی دارند را ندارد. تاسف برانگیز است که ظاهرا برخی از سکوت معنادار وزارت امور خارجه مایلند تلقی دیگری را القاء کنند.

روابط عمومی وزارت امور خارجه در ادامه افزوده است: در عین‌ حال با توجه به سخنان ناحق و ناروای بیان شده در مورد پیگیری پرونده ترور سپهبد حاج قاسم سلیمانی و ستاد مربوطه آن نکاتی را، البته تا حدی که مقدور است، برای تنویر افکار عمومی و آگاهی ملت شریف ایران  ارائه می کند:

جای بسی حیرت است در ادعاهایی که معدودی رسانه‌ها علیه وزارت امور خارجه منتشر کرده اند، این وزارتخانه را در مواردی مورد سوال قرار می‌دهند که پیش تر در همان نوشته‌ها، به عنوان دستاوردهای مثبت در سطح بین المللی برشمرده‌اند و خود بهتر می دانند بسیاری از آنها نتیجه طراحی‌های مستقیم و تلاش های وزارت امور خارجه است. 

منتقدان محترم بدون شناخت یا اطلاع کافی نسبت به این واقعیت که در نظام بین الملل اتخاذ مواضع مثبت به نفع یک کشور هیچگاه اتفاقی نبوده و در اثر طراحی، تلاش و همسوسازی به دست می آید، با برشمردن برخی اقدامات از جمله گزارش گزارشگر ویژه قتل های خودسرانه، موضع گیری های کشورها و شخصیتهای بین المللی، همچنین طرح موضوع در سازمانهای بین المللی، به این واقعیت توجه نداشته، یا عامدانه نخواسته اند توجه کنند، که هیچگاه بدون فعالیت همه‌جانبه و هدفمند کارگزاران سیاست‌ خارجی، این حد از نتایج مثبت در سطح بین‌المللی و اتخاذ مواضع در جهت خواست جمهوری اسلامی ایران به‌دست نمی‌آمد. 

در این اطلاعیه همچنین اضافه شده است: در وزارت امور خارجه ستادی تشکیل شده که وظیفه آن انجام برخی هماهنگی‌های داخلی و خارجی در پیگیری حقوقی و سیاسی ترور شهید حاج قاسم سلیمانی در سطح بین‌المللی و اقدامات دیپلماسی عمومی در رابطه با ابعاد شخصیتی و آرمانی این شهید سرافراز و ترویج فرهنگ مقاومت در سطح بین‌المللی با تکیه بر شخصیت آن شهید والامقام است. 

البته بدیهی است علاوه بر ستاد وزارت امور خارجه، در برخی نهادهای دیگر کشور نیز ستادهای مشابهی تشکیل شده است که هر یک از آنها در چارچوب وظائف ذاتی خود، ماموریت خاصی در این رابطه بعهده دارند. این ستادها معمولا در انحصار وزارتخانه تشکیل دهنده آن نیست بلکه سایر نهادهای کشوری، لشکری، امنیتی و قضایی کشور در این مجموعه ها عضویت داشته و تصمیمات بصورت جمعی و با مشارکت همه این نهادها اتخاذ می شود، از این رو آگاهان می‌دانند وزارت امور خارجه تنها نهاد تصمیم گیر یا مجری تصمیمات نظام‌ در رابطه با این پرونده نیست.

در اطلاعیه روابط عمومی وزارت امور خارجه همچنین اشاره شده است: هر چند وزارت امور خارجه با شناخت دقیق از محیط عمل دشمن بی‌پروا در کلام و گفتار، در مواردی مصلحت نمی داند که موضوع شهیدسپهبد حاج قاسم سلیمانی در مناسبات و مجامعی مطرح شود که مقام والای این شهید گرانقدر در معرض توهین، تهمت و اظهارات سخیف دشمنان نظام اسلامی قرار گیرد، با این حال، تاکنون در بسیاری از سازمان های بین المللی و در روابط دوجانبه با کشورهای مختلف، این موضوع و عمل تروریستی رژیم آمریکا مطرح  و تلاش بسیاری صورت گرفته است تا عمل غیرقانونی و جنایتکارانه آمریکا در جامعه بین المللی ثبت و آگاهی رسانی شود که ازجمله به ثبت پنج نامه ایران به عنوان سند در دبیرخانه سازمان ملل متحد در نیویورک بوده است.

روابط عمومی وزارت امور خارجه در ادامه به نمونه ای از مطالب غیرکارشناسی، پر از خطا در تفسیر و بعضا از سرناآگاهی ذکر شده در بین ادعاهای ریز و درشت این معدود رسانه ها پرداخته و برای نمونه این توضیح را مورد تاکید قرار داده است: 

در گزارش انتشار یافته از سوی برخی رسانه های منتقد، نظرات بعضی حقوقدانان آمریکایی در وصف ترور شهید گرانقدر حاج قاسم سلیمانی به عنوان "اقدام جنگی"، مثبت تلقی شده و وزارت امور خارجه مورد سرزنش قرار گرفته است که به رغم وجود چنین نظریاتی، اقدام موثری انجام‌ نداده است،  در حالیکه توصیف  این عمل به عنوان یک "اقدام جنگی"نه تنها یک مزیت تلقی نمی شود بلکه معتقدین به این نظر در پی القاء یک "اقدام نظامی"در عوض یک "عمل تروریستی جنایتکارانه" بوده و  در پی این هستند که ابعاد جنایتکارانه و کیفری این عمل شنیع را از آن حذف کنند چرا که بدیهی است قتل نظامیان در یک عملیات جنگی جرم تلقی نمی شود.

در این اطلاعیه همچنین آمده است: جای بسی تاسف است که بعضی از نویسندگان یا سیاستمداران جناحی که همواره از بی عدالتی و خصومت نظام بین الملل در قبال ایران شعار سر می دهند هنگام بروز مشکلات همواره به دنبال راه حلی در همین نظام بین المللی و کشورهای خارجی هستند. غافل از اینکه محکمه منصفانه صلاحیتداری در سیستم بین الملل برای طرح این گونه موضوعات موجود نیست.

با این حال علاوه بر اقدامات دیپلماتیک و حقوقی بین المللی که وزارت امور خارجه ساعاتی پس از ترور شهید سلیمانی آغاز کرده و هر آنچه که میسر بوده در این راستا انجام داده، نیروهای امنیتی و نظامی جمهوری اسلامی ایران با تلاش فراوان در حال گردآوری اطلاعات پیرامون جنایتکاران دخیل در این ترور شنیع بوده اند  که بخشی از آنها شناسایی شده و برخی به زودی شناسایی خواهند شد.

همچنین پرونده قضایی علیه آمران، مباشران و معاونان این جرم در دادسرای تهران تشکیل شده و در حال رسیدگی است. بدیهی است پس از تکمیل تحقیقات قضایی و شناسایی افراد باقی مانده از سه گروه فوق، وزارت امور خارجه با همکاری سایر نهادها مجددا دور جدیدی از فعالیت های دیپلماتیک خود که مبتنی بر یک تحقیق قضایی مستدل خواهد بود را آغاز می کند.

روابط عمومی وزارت امور خارجه در پایان تاکید می کند، این وزارتخانه براساس وظایف ذاتی خود،پیگیری  موضوع شهادت  سپهبد سلیمانی را همواره در دستور کار داشته  و در این رابطه از هرگونه انتقاد سازنده و تعامل موثر با رسانه ها و نهادهای کشور عزیزمان استقبال می کند. در عین حال توصیه می کند که مسائل سیاست خارجی به علت حساسیت و ارتباط مستقیم آن با منافع ملی، موضوع مباحث جناحی غیرمرتبط نشود و رسانه های محترم باانتشار مطالب خود باعث تشویش اذهان عمومی نشوند.

راه اندازی ۱۴ حمله هوایی ائتلاف سعودی به مناطق مختلف یمن

استان‌های مختلف یمن از جمله، صعده، صنعاء، مأرب و الجوف در ۲۴ ساعت گذشته شاهد ۱۴ حمله هوایی ائتلاف سعودی بود.

به نوشته خبرگزاری سبأ نت، در این حملات یک کودک کشته شده و شش غیر نظامی دیگر از جمله دو زن و یک کودک نیز زخمی شده‌اند. یک منبع نظامی به این خبرگزاری گفت که عناصر ائتلاف سعودی در استان الحدیده نیز ۱۰۶ مرتبه دست به نقض توافق زده و ۳۹ بار اقدام به حمله راکتی و توپخانه‌ای و ۶۷ مرتبه نیز تیراندازی کردند. در این حملات شش منزل مسکونی غیرنظامیان در منطقه «الدریهمی» آتش گرفتند.

در استان صعده در نزدیکی مرز عربستان نیز در اثر بمباران جنگنده سعودی در منطقه مرزی «شدا» یک خودروی غیر نظامی آتش گرفت و دو سرنشین آن زخمی شدند. این خودرو حامل کمک‌های بشردوستانه بود.

جنگنده‌های ائتلاف سعودی همچنین منطقه «همدان» در استان صنعاء و منطقه «ماهلیه»، «العبدیه» و «مجزر» در استان مأرب را بمباران کردند. این حملات در ناحیه «وادی حباب» باعث کشته شدن یک کودک و زخمی شدن یک زن و دو کودک دیگر شد.

نیروی هوایی ارتش سعودی سه حمله به منطقه «المهاشمه» و «الشعف» در استان الجوف و سه حمله در منطقه «الصوح» در منطقه «نجران» و یک حمله نیز در منطقه «الشرقیه» در منطقه «عسیر» (واقع در خاک عربستان) انجام دادند.

منبع: تابناک

کلیدواژه: انتخابات ریاست جمهوری آمریکا 2020 علیرضا رزم حسینی بندر دیلم تحولات خاورمیانه تحولات سوریه تحولات عراق تحولات یمن ایران و آمریکا برجام اروپا روسیه چین انتخابات ریاست جمهوری آمریکا 2020 علیرضا رزم حسینی بندر دیلم سطح بین المللی ستاد پیگیری ترور وزارت امور خارجه ائتلاف سعودی شهید سلیمانی قاسم سلیمانی بین المللی روابط عمومی شفای عاجل ترور شهید رسانه ها حشد شعبی ولی عهد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۰۱۲۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش وزیر دفاع انگلیس به تحریمش از سوی ایران/ مخالفت امارات با استفاده آمریکا از پایگاه های نظامی در این کشور/ حمله موشکی به پایگاه نظامیان آمریکایی در شرق سوریه/ رایزنی محرمانه دولت بایدن و عربستان درباره یک توافق

بین الملل تابناک: واکنش وزیر دفاع انگلیس به تحریمش از سوی ایران، مخالفت امارات با استفاده آمریکا از پایگاه های نظامی در این کشور، حمله موشکی به پایگاه نظامیان آمریکایی در شرق سوریه، رایزنی محرمانه دولت بایدن و عربستان درباره یک توافق و تشکیل کمیته‌های مشترک ایران و عراق برای مقابله با اخبار دروغ از مهم ترین خبرها و رویدادهای منطقه ای و بین المللی در 24 ساعت گذشته بوده اند.

واکنش وزیر دفاع انگلیس به تحریمش از سوی ایران

وزیر دفاع انگلیس در واکنش به تحریم‌ خود از سوی ایران، ادعاهای بی‌اساس و نخ‌نما درباره نقش ایران در منطقه غرب آسیا را تکرار کرد.

گرنت شپس جمعه شب با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس (توئیر سابق)، ادعا کرد: ایران مسئول بسیاری از بی‌ثباتی‌های منطقه‌ای از طریق شبکه غیرقانونی گروه‌های نیابتی (شامل) حماس، حزب الله، حوثی‌ها، شبه نظامیان مرتبط با ایران و حملات مستقیم آنها است.

وی در تداوم جوسازی‌های رسانه‌ای، مدعی شد: اگر ایران فکر می‌کند که تحریم‌های اخیر کسی را مرعوب می‌کند، کاملا در اشتباه است.

دولت انگلیس دو هفته پیش در تداوم حمایت تمام‌قد از رژیم صهیونیستی، وزیر دفاع و شماری از مستشاران نظامی ایران را تحریم کرد. وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران نیز در چارچوب اجرای قانون «مقابله با اقدامات خصمانه رژیم صهیونیستی علیه صلح و امنیت» تعدادی از نهادها و اشخاص انگلیس از جمله وزیر دفاع این کشور را تحریم کرد.

در بیانیه وزارت امور خارجه کشورمان آمده است: جمهوری اسلامی ایران ضمن محکوم کردن اقدام رژیم انگلیس در حمایت و تسهیل اقدامات مخرب اشخاص و نهادهای مذکور شامل حمایت و تسهیل ارتکاب اعمال تروریستیِ رژیم صهیونیستی که نقض تعهدات بین المللی رژیم انگلیس در مقابله با تروریسم به شمار می‌رود، اعلام می‌کند که اقدام رژیم انگلیس، نقض آشکار اصول اساسی حقوق بین الملل مندرج در منشور ملل متحد است.

این بیانیه می‌افزاید: تمامی نهادهای جمهوری اسلامی ایران طبق مصوبات مراجع مربوطه، اقدامات لازم را که شامل ممنوعیت صدور روادید و عدم امکان ورود به قلمرو جمهوری اسلامی ایران، مسدود شدن حساب‌های بانکی در نظام مالی و بانکی و توقیف اموال و دارایی در قلمرو تحت صلاحیت جمهوری اسلامی ایران خواهند بود، جهت اجرای این تحریم‌ها معمول خواهند داشت.

وزارت امور خارجه کشورمان تصریح کرد: این اقدام تحریمی، نافی پیگیری کیفری افراد به سبب دست داشتن در اقدامات مجرمانه در محاکم قانونی دارای صلاحیت نخواهد بود. جمهوری اسلامی ایران ضمن اعمال این تحریم‌ها، رژیم انگلیس را در قبال حمایت از تروریسم و نقض حقوق بشر، مسئول و پاسخگو می‌داند.

مخالفت امارات با استفاده آمریکا از پایگاه های نظامی در این کشور

 روزنامه آمریکایی «وال استریت ژورنال» نوشت که امارات از حمله آمریکا به اهدافی در یمن و عراق از طریق پایگاه هوایی الظفره در ابوظبی جلوگیری کرد.

پایگاه خبری «خلیج آنلاین» با اعلام این خبر اضافه کرد: روزنامه «وال استریت ژورنال» به نقل از یک مقام اماراتی نوشت که کشورش محدودیت هایی را برای عملیات جنگنده های آمریکا علیه اهدافی در عراق و یمن اعمال کرد.

این مقام اماراتی که به نام وی اشاره ای نشده است، خاطرنشان کرد که این تصمیم ناشی از ایده دفاع از خود اتخاذ شده است.

این مقام اماراتی اظهار داشت که از حملات جنگنده های آمریکایی مستقر در پایگاه الظفره به عراق و یمن جلوگیری شد زیرا پس از حمله شبه‌نظامیان در این کشورها در آغاز سال ۲۰۲۲، آمریکا برای اتخاذ اقدامات برای دفاع از امارات به کُندی عمل کرد.

در همین حال، مقامات آمریکایی گفتند که این موضع امارات، فرماندهان آمریکایی را بر آن داشت تا هواپیماهای بیشتری را به پایگاه هوایی «العدید» در قطر ارسال کنند.

وال استریت ژورنال نوشت که وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون)، انتقال جنگنده‌های جت، پهپادهای مسلح و سایر هواپیماها را به قطر آغاز کرد و در مورد تمرکز نیروها برای دور زدن محدودیت‌های اعمال شده برای حملات هوایی از پایگاه هوایی در امارات که واشنگتن از مدت‌ها پیش از آن استفاده می‌کرد، تجدید نظر کرده است.

این روزنامه آمریکایی تصریح کرد که این اقدام، نشاندهنده تنش بین واشنگتن و برخی از کشورهای حوزه خلیج فارس است که نیروهای آمریکایی در آنها پایگاه نظامی دارند.

به نوشته وال استریت ژورنال، کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس بیم آن دارند که جنگی که ۸ ماه است در غزه ادامه دارد، گسترده و به یک درگیری منطقه ای کشیده شوند.

این روزنامه آمریکایی به نقل از مقامات ابوظبی اضافه کرد که امارات متحده عربی به طور فزاینده ای نسبت به احتمال اینکه این کشور از سوی نیروهای مقاومت در منطقه به عنوان کمک کننده آمریکا در انجام عملیات نظامی محسوب شود و هدف نیروهای مقاومت در منطقه قرار گیرد، نگران است.

وال استریت ژورنال به نقل از یک منبع آگاه اشاره کرد که آمریکا در روزهای اخیر با قطری ها برای آوردن جنگنده ها، هواپیماهای شناسایی و پهپادهای مسلح اضافی به پایگاه العدید هماهنگ شده است.

مقامات آمریکایی اظهار داشتند که واشنگتن افزون بر انتقال عملیات به قطر، در حال بررسی حملاتی از سوی جیبوتی در شرق آفریقا است.

بر اساس گزارش این روزنامه آمریکایی، پایگاه هوایی العدید در قطر افزون بر اینکه مرکز فرماندهی منطقه‌ای نیروی هوایی ایالات متحده است یکی از بزرگترین مراکز جنگنده های نیروی هوایی آمریکایی نیز به حساب می‌آید.

پایگاه العدید به عنوان بزرگترین پایگاه های آمریکایی در منطقه به حساب می آید و حدود ۱۰ هزار نظامی آمریکایی را در خود جای داده است.

قطر یکی از متحدان اصلی آمریکا در خارج از ناتو محسوب می شود و به حل و فصل بسیاری از پرونده های پیچیده واشنگتن از جمله پرونده افغانستان کمک کرده است.

دوحه در حال حاضر نیز نقش برجسته ای در تلاش های میانجی گری بین حماس و رژیم اسرائیل ایفا می‌کند.

حمله موشکی به پایگاه نظامیان آمریکایی در شرق سوریه

منابع خبری جمعه شب از حمله موشکی به پایگاه نظامیان آمریکایی در شرق سوریه خبر دادند.

صدای چند انفجار از داخل پایگاه آمریکا در میدان نفتی العمر واقع در استان دیرالزور شنیده شده است.

از سوی دیگر خبرگزاری اسپوتنیک روسیه گزارش داد که هفت موشک به پایگاه آمریکا در میدان نفتی العمر اصابت کرده است.

هنوز گروهی مسئولیت این حمله را برعهده نگرفته است.

مقاومت اسلامی عراق در حمایت از مقاومت فلسطین و محکوم کردن حمایت همه جانبه آمریکا از جنایات رژیم صهیونیستی در نوار غزه، بارها پایگاه‌های ارتش آمریکا در عراق و سوریه و همچنین اهدافی را در سرزمین‌های اشغالی هدف حملات پهپادی و موشکی خود قرار داده است.

رایزنی محرمانه دولت بایدن و عربستان درباره یک توافق

منابع آگاه اعلام کردند دولت جو بایدن و عربستان درحال بررسی‌های نهایی درباره توافقی درخصوص ضمانت‌های امنیتی آمریکا به عربستان و کمک به این کشور در زمینه هسته‌ای برای اهداف غیرنظامی هستند.

منابع آگاه اعلام کردند دولت جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا و عربستان درحال انجام بررسی‌های نهایی درباره توافقی درخصوص ضمانت‌های امنیتی آمریکا به عربستان و کمک به این کشور در زمینه هسته‌ای برای اهداف غیرنظامی هستند. این درحالی است که توافق عادی سازی روابط بین رژیم صهیونیستی و عربستان در چارچوب یک معامله بزرگ در منطقه هنوز دور از دسترس است.

طبق گزارش رأی الیوم، این منابع اعلام کردند مذاکره کنندگان آمریکایی و عربستانی در حال حاضر اولویت را به معاهده امنیتی دوجانبه‌ای می‌دهند که ممکن است بخشی از معامله بزرگتری باشد که به بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی ارائه می‌شود و وی باید تصمیم بگیرد که آیا امتیازهایی را برای تضمین عادی سازی تاریخی روابط با ریاض خواهد داد یا خیر.

متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا پنجشنبه اعلام کرد: ما به توافقی درباره بخش آمریکایی-عربستانی معامله بسیار نزدیک هستیم. می‌توانیم در یک زمان بسیار کوتاه جزئیات را حل کنیم.

به گفته دیپلمات‌های خارجی در کشورهای عرب حوزه خلیج فارس و منابعی در واشنگتن احتمالا این بخش از طرح مربوط به ضمانت‌های رسمی آمریکا برای دفاع از عربستان و دستیابی عربستان به سلاح‌های آمریکایی پیشرفته‌تر باشد.

منابع آگاه پیش بینی کردند توافق امنیتی ریاض و واشنگتن شامل تبادل تکنولوژی‌های مدرن با ریاض از جمله تکنولوژی مربوط به هوش مصنوعی باشد.

یک مسئول آمریکایی اعلام کرد: پیش بینی می‌شود بندهای توافق ظرف چند هفته تکمیل شود.

این درحالی است که عربستان بر لزوم توقف جنگ غزه قبل از هرگونه صحبت درباره عادی سازی روابط با تل آویو تأکید دارد.

میلر گفت: عربستان توضیح داد تا زمانی که جنگ غزه ادامه دارد توافق عادی سازی روابطی وجود نخواهد داشت.

اخیرا آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا سفری به منطقه داشت و مذاکرات جداگانه‌ای با بنیامین نتانیاهو و محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان برگزار کرد.

از سوی دیگر روزنامه یدیعوت آحارونوت نوشت، توماس فریدمن، تحلیلگر روزنامه نیویورک تایمز شروط عربستان را به عنوان بخشی از مذاکرات بین واشنگتن و ریاض برای عادی سازی روابط میان عربستان و رژیم صهیونیستی فاش کرد.

این شروط عبارتند از ایجاد یک روند سه تا پنج ساله برای تشکیل کشور فلسطین، توقف شهرک سازی در کرانه باختری و عقب نشینی ارتش  رژیم صهیونیستی از غزه.

تشکیل کمیته‌های مشترک ایران و عراق برای مقابله با اخبار دروغ 

رئیس سازمان رسانه و ارتباطات عراق و معاون مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران، سازوکارهای تشکیل کمیته‌های مشترک برای مقابله با اخبار دروغ و جعلی را بررسی کردند.  

به گزارش رسانه های عراق، «علی المؤید» رئیس سازمان رسانه و ارتباطات این کشور امروز (شنبه) با «فرشاد مهدی پور» معاون مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران و هیاتی به نمایندگی از نهادهای مهم رسانه ای این کشور دیدار و درباره همکاری های مشترک تبادل نظر کرد.

در این نشست که در بغداد برگزار شد، تقویت همکاری ها در حوزه رسانه، تولید محتوای رسانه ای که به انتقال تصویر حقیقی دو کشور کمک می کند و توسعه و سازماندهی کار شبکه های اجتماعی دیجیتال پیشرفته از طریق تولید مطالبی که همگام با پیشرفت‌های دنیای ارتباطات باشد و با فرهنگ و مطالب مورد علاقه مردم دو کشور سازگار باشد، بررسی شد.

همچنین در این نشست، پوشش رسانه ای سفر زیارت اربعین نیز مورد بحث و بررسی قرار گرفت و هیات ایرانی از سازماندهی عراق در برگزاری مراسم اربعین طی سال های گذشته و موفقیت بزرگ و برجسته این کشور در پوشش رسانه ای سفر اربعین سال گذشته تقدیر کرد و پیشنهاد داد که از تجربه ایرانیان در حوزه سازمان رسانه ای عتبات عالیات استفاده شود.

در بخش دیگری از این نشست، راهکارهای همکاری مشترک دو کشور برای مبارزه با اخبار جعلی و راه‌های مبارزه با این اخبار از طریق تشکیل کمیته‌های مشترک که به کاهش شایعات گمراه‌کننده و محتوای جعلی که به روابط بین دو کشور آسیب می‌زند، مورد بررسی قرار گرفت.

همچنین در این نشست، هیات ایرانی امکان برگزاری دوره‌های آموزشی در جمهوری اسلامی ایران از سوی دانشگاه‌های متخصص در حوزه رسانه و ارتباطات و همچنین دانشکده های آموزشی مامور به این حوزه را پیشنهاد کردند.

 

دیگر خبرها

  • برنامه همکاری طالبان و ترکیه
  • بررسی آخرین وضعیت مناسبات اقتصادی ایران و همسایگان شمالی در وزارت امور خارجه
  • بررسی وضعیت مناسبات اقتصادی ایران و همسایگان شمالی در وزارت امور خارجه
  • برگزاری سومین جلسه ستاد هماهنگی روابط اقتصادی خارجی در وزارت امور خارجه
  • تلاش جمعی ایران، عربستان، ترکیه، اندونزی و مصر برای پایان جنگ در غزه
  • دیدار امیرعبداللهیان با وزرای خارجه مصر و عربستان
  • دیدار وزرای خارجه ایران و عربستان در گامبیا
  • وزرای خارجه ایران و عربستان دیدار کردند
  • واکنش وزیر دفاع انگلیس به تحریمش از سوی ایران/ مخالفت امارات با استفاده آمریکا از پایگاه های نظامی در این کشور/ حمله موشکی به پایگاه نظامیان آمریکایی در شرق سوریه/ رایزنی محرمانه دولت بایدن و عربستان درباره یک توافق
  • بلینکن: کمک‌های نظامی جدید به اوکراین، سرمایه‌گذاری در آمریکا است